Δημιουργήστε ριζότο με κρεμώδη υφή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΥΦΗ

Γίνετε ο πρωταθλητής ενός πλούσιου, ευχάριστα κρεμώδους ριζότο, κάθε φορά.

  1. Home
  2. Μαγειρικές δεξιότητες, συμβουλές και μυστικά
  3. Ρύζι
  4. Δημιουργήστε ριζότο με κρεμώδη υφή
Δεξιότητες, συμβουλές & μυστικά για ρύζι
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΡΥΖΙ

Ανακαλύψτε τα μυστικά και μετατρέψτε τα πιάτα ρυζιού σας σε καθημερινά θαύματα.

Ξεκινήστε το μαγείρεμα

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΡΙΖΟΤΟ 

Το μυστικό για να μαγειρέψετε κρεμώδες ριζότο είναι να ξέρετε πώς να απελευθερώσετε το άμυλο του ρυζιού. Μόλις το μάθετε, έχετε κατακτήσει το πρώτο στάδιο, για να φτιάξετε ένα κρεμώδες -όχι λασπωμένο- ριζότο. Δείξτε την αγάπη και την προσοχή που χρειάζεται η διαδικασία και το ριζότο θα σάς ανταμείψει.
 
Να τι πρέπει να κάνετε: Πάρτε την κατσαρόλα σας και ανακατέψτε το βούτυρο και το ρύζι μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να μην καβουρδιστεί το ρύζι. Αν το ρύζι καβουρδιστεί, το άμυλο θα «εγκλωβιστεί», κάτι που θέλετε να αποφύγετε σε αυτήν τη συνταγή. Τώρα, προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά και αναδείξτε τη γεύση όπως μόνο εσείς μπορείτε.
 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ

Όταν συνδυάσετε τέλεια το ρύζι με το βούτυρο και τα μπαχαρικά, έχει έρθει η ώρα να προσθέσετε τον ζωμό και να αναδείξετε τις δεξιότητές σας στο ανακάτεμα. Μαγειρεύω ένα κρεμώδες ριζότο, σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση και να μην αφήνω το ριζότο να κοχλάζει. Τα 18-20 λεπτά που χρειάζεται το ρύζι για να απορροφήσει το υγρό, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.
 
Προσθέστε λίγο-λίγο τον ζωμό μόνο όταν ο προηγούμενος έχει απορροφηθεί εντελώς. Συνεχίστε να ανακατεύετε. Να είστε σε ετοιμότητα. Μην αφήνετε ποτέ το ριζότο να μαγειρευτεί μόνο του. Μείνετε δίπλα στην κουζίνα και ανακατεύετε ελαφρά, να έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ.

Αν θέλετε να γίνει πιο κρεμώδες, αυτό είναι το μυστικό: προσθέστε μια γερή δόση βούτυρο στο τέλος, πριν το σερβίρετε. Μια γερή δόση παρμεζάνας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ 

Συχνά, θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοντόκοκκο ρύζι για ριζότο, ή κάποιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι μεσαίου μεγέθους, το οποίο παραμένει λίγο πιο σκληρό. Αν μπορείτε να το βρείτε, συνιστάται επίσης να χρησιμοποιήσετε Vialone Nano μεσαίων κόκκων. Δοκιμάστε τα όλα, ανακαλύψτε το αγαπημένο σας και προσαρμόστε την απόλαυσή σας.