ΒΡΑΣΤΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Είναι απλή υπόθεση όταν ξέρετε πώς. Ανακαλύψτε τα βήματα για να σερβίρετε τέλεια βρασμένο λευκό ρύζι, χωρίς κόπο.

  1. Home
  2. Μαγειρικές δεξιότητες, συμβουλές και μυστικά
  3. Ρύζι
  4. Τέλεια βρασμένο λευκό ρύζι χωρίς κόπο
Δεξιότητες, συμβουλές & μυστικά για ρύζι
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΡΥΖΙ

Ανακαλύψτε τα μυστικά και μετατρέψτε τα πιάτα ρυζιού σας σε καθημερινά θαύματα.

Ξεκινήστε το μαγείρεμα

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΡΥΖΙ: ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το ρύζι μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και οι μέθοδοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος που χρησιμοποιείτε. Αλλά ενώ το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι πάντα απλό, όταν γίνεται σωστά έχετε πετύχει τον στόχο σας. Το σωστά βρασμένο ρύζι είναι ιδανικό για να απολαύσετε μια σάλτσα και να συμπληρώσετε τις μαγειρικές σας γεύσεις, ανεξάρτητα από τα γεύματα που τρώτε για την ημέρα. Μάθετε πώς να βράζετε τέλεια το ρύζι.

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΡΥΖΙΟΥ

Τι περιλαμβάνει το μενού; Θέλετε να δημιουργήσετε κάτι τέλειο από μπασμάτι, γιασεμί, σκούρο ρύζι, ρύζι για ριζότο, για σούσι ή μακρύκοκο ρύζι; Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος τύπων ρυζιού εκεί έξω, και ο καθένας συμπεριφέρεται διαφορετικά και έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση. Το μαγείρεμα του ρυζιού ριζότο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το κλασικό ρύζι parboiled. Για να μην αναφέρουμε όλα τα άλλα.

Το πόση ώρα πρέπει να σιγοβράζει το ρύζι μπορεί να ποικίλει πολύ ανάλογα με το είδος του ρυζιού που μαγειρεύετε και τον μάγειρα συμβουλεύεστε. Για τις περισσότερες χρήσεις, επιλέξτε μια κανονική κατσαρόλα για όλες τις χρήσεις και ακολουθήστε τις βασικές μεθόδους μαγειρέματος ρυζιού.

ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΡΥΖΙ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μαγειρέψετε ρύζι και να φτιάξετε διαφορετικές εκδοχές βρασμένου ρυζιού, όπως ρύζι pilau. Αλλά για να μάθετε το μαγείρεμα ρυζιού σε οποιαδήποτε μορφή ή γεύση, μάθετε πρώτα τις βασικές δεξιότητες. Εδώ είναι δύο από τους αγαπημένους μας τρόπους για να μαγειρέψετε τέλειο ρύζι:

1: Μουλιάστε και μαγειρέψτε σαν να μαγειρεύετε ζυμαρικά

Ενώ η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί λίγο περισσότερη υπομονή και φροντίδα από το συνηθισμένο, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Για να αναδείξετε τις γεύσεις του ρυζιού και για πιο γρήγορο μαγείρεμα, πλύνετε το ρύζι αρκετές φορές και μουλιάστε το σε νερό για 30 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το. Με αυτόν τον τρόπο, απογειώνετε τη γεύση και τη δομή του ρυζιού.

Τώρα είστε έτοιμοι να βράσετε. Χρησιμοποιήστε άφθονο νερό, περίπου 2-3 λίτρα. Προσθέστε το ρύζι στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά. Είναι βασικά ο ίδιος τρόπος που μαγειρεύετε τα ζυμαρικά. Όταν τελειώσει ο χρόνος, στραγγίστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε το κατευθείαν πίσω στην κατσαρόλα και βάλτε το καπάκι για 5-10 λεπτά. Κρατήστε το καπάκι κλειστό, μάγειρες - μην αφήνετε τον ατμό να φεύγει από την κατσαρόλα. Προσθέστε μια τελευταία πινελιά τελειότητας πριν το σερβίρετε, απογειώνοντας το μαγειρεμένο ρύζι σας με λίγο Lurpak®. Αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι στην κατσαρόλα και αφήστε το βούτυρο που λιώνει να ομογενοποιηθεί σε μια χαλαρή και ελαφριά υφή.

Μέθοδος 2: Γρήγορο και φανταστικό

Δεν θέλετε να μουλιάσετε το ρύζι και να περιμένετε; Ενώ υπάρχουν οφέλη από αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε ακόμα εύκολα να μαγειρέψετε ρύζι με άλλο τρόπο. Βγάλτε την αξιόπιστη κατσαρόλα σας, μετρήστε το νερό για το ρύζι χρησιμοποιώντας την αναλογία νερού προς ρύζι και αφήστε το να κοχλάσει. Στη συνέχεια, ρίξτε το ρύζι σας και λίγο αλάτι, σκεπάστε και μειώστε τη θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, είναι τόσο απλό όσο το να αφήσετε το ρύζι να σιγοβράσει κάτω από το καπάκι για 10 λεπτά και να το αφήσετε να ξεκουραστεί από τη φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Απλά μην σηκώσετε το καπάκι και χάσετε τον ατμό.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε με επιτυχία ρύζι, οπότε εξαρτάται πραγματικά από εσάς. Τηρείτε το πρότυπο ή θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα μέθοδο; Γνωρίστε τις βασικές συμβουλές, μείνετε περίεργοι και αφήστε τη χαρά σας να μαγειρέψετε να σας οδηγήσει σε νέα πιο άγνωστα μονοπάτια.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΡΥΖΙ

Για τους περισσότερους τύπους ρυζιού, μείνετε σε αναλογία νερού προς ρύζι 2:1. Αυτή η απλή αρχή θα μεταφραστεί σε 200ml νερό για 100ml ρύζι. Όταν μαγειρευτεί, το ωμό ρύζι θα διπλασιαστεί σε μέγεθος, οπότε θα πάρετε 200ml βρασμένου ρυζιού από αυτό το παράδειγμα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΡΥΖΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ;

Το να έχετε τη σωστή ποσότητα ρυζιού για το γεύμα σας είναι φυσικά σημαντικό. Συνιστούμε μια μερίδα μεγέθους 50-75ml ωμού ρυζιού ανά άτομο.

ΦΕΡΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όταν μάθετε τα βασικά του μαγειρέματος ρυζιού, προχωρήστε στον πειραματισμό με διαφορετικούς τύπους ρυζιού και γεύσεων για να θέσετε το στίγμα σας στο πιάτο. Ανακαλύψτε τι μπορούν να κάνουν μερικές ανατροπές ή προσθήκες εδώ και εκεί για το μαγείρεμά σας και, με λίγο Lurpak®, μπορείτε να τιμήσετε κάθε κόκκο.