3 απλές συμβουλές για να έχετε υγρό και αφράτο παντεσπάνι

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΥΓΡΟ

3 συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι θα ετοιμάσετε στα γρήγορα ένα υγρό κέικ κάθε φορά

  1. Home
  2. Ψήσιμο - Δεξιότητες, συμβουλές και μυστικά
  3. Παντεσπάνι
  4. 3 απλές συμβουλές για να έχετε υγρό και αφράτο παντεσπάνι
Δεξιότητες, συμβουλές & μυστικά για παντεσπάνι
ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Σπάστε αυτά τα αυγά, ανακατέψτε το αλεύρι και χτίστε τις γνώσεις σας για να φτιάξετε λαχταριστό παντεσπάνι.

Ξεκινήστε το ψήσιμο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Παντεσπάνι. Το ελαφρύ και αέρινο, αλλά ικανοποιητικό και απολαυστικό γλυκό. Αυτός ο δημοφιλής τύπος κέικ γίνεται κυρίως με αυγά, λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Τι κάνει ένα παντεσπάνι υγρό και αφράτο; Ο νικηφόρος συνδυασμός απλών συστατικών και επιδέξιων χεριών που κάνουν κρέμα τη ζάχαρη και το βούτυρο κάνει το παντεσπάνι τέλειο και έτοιμα να υποδεχθούν μια μικρή γαρνιτούρα, κάτι σαν πλούσια επικάλυψη με φρούτα. Είναι έτοιμο να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο που χρησιμοποιείτε δεν είναι πολύ κρύο. Η χρήση κρύου βουτύρου μπορεί να σας κάνει να το χτυπήσετε πολύ, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναμίξετε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Υπάρχει περίπτωση το κέικ σας να γίνει πολύ βαρύ. Αποφύγετε όλα αυτά χρησιμοποιώντας συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου. Μια συμβουλή είναι να κόψετε το βούτυρο σε κύβους για να επιταχύνετε τη διαδικασία αύξησης της θερμοκρασίας. Η ίδια συμβουλή θερμοκρασίας ισχύει και για τα αυγά - αφήστε τα αυγά σας έξω από το ψυγείο για περίπου μισή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τα κρύα αυγά δεν μπορούν να χτυπηθούν τόσο εύκολα, ενώ τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου δημιουργούν ένα πιο αφράτο μείγμα.

ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΥΦΗ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ

Θέλουμε το κέικ μας να έχει ελαφριά κρεμ απόχρωση και να είναι αφράτο. Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και πάρτε τον χρόνο σας, μάγειρες. Η υφή του κέικ σας δεν θα είναι συμπαγής, εάν αφιερώσετε χρόνο για να το κάνετε σωστά. Αν είναι τραγανό από τη ζάχαρη, αυτό σημαίνει ότι δεν το έχετε κάνει ακόμα. Τότε χτυπήστε και πάλι, μάγειρες. Όταν ψήνετε το κέικ σας στον φούρνο, αν παρατηρήσετε βούτυρο να ρέει από τη ζύμη, αυτό οφείλεται συχνά στο γεγονός ότι το βούτυρο και η ζάχαρη δεν έχουν χτυπηθεί καλά. Μάγειρες, μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια υφή.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΑΣ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ.

Καλύψτε τη φόρμα σας με χαρτί ψησίματος, βουτυρώστε τις πλευρές, συμπληρώστε με βούτυρο στο χαρτί ψησίματος και ψήστε θαύματα. Προθερμάνετε τον φούρνο σας. Η προθέρμανση κάνει όλη τη διαφορά όσον αφορά το ψήσιμο. Εάν ο φούρνος σας είναι πολύ κρύος, θα δείτε ότι το κέικ σας δεν θα φουσκώσει αρκετά. Εάν ο φούρνος είναι πολύ ζεστός, το κέικ σας θα φουσκώσει πολύ γρήγορα και θα πέσει κατά το ψήσιμο. Ελέγξτε τον χρόνο ψησίματος στη συνταγή σας - συνήθως εξαρτάται από το μέγεθος του κέικ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΑΣ. ΨΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.

Ψήστε το μείγμα σας αμέσως μόλις είναι έτοιμο. Αν το αφήσετε πολύ πριν το βάλετε στον φούρνο δεν θα φουσκώσει σωστά. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι η έγκαιρη προθέρμανση του φούρνου είναι απαραίτητη - προετοιμάστε τον να δημιουργήσει το γλυκό, το γευστικό σας έργο τέχνης.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ

Πρώτα ελέγξτε τις συστάσεις συνταγών σχετικά με τους χρόνους για να πάρετε μια ιδέα. Στη συνέχεια, για να ελέγξετε αν το κέικ σας είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο, τοποθετήστε ένα ξυλάκι (σουβλάκι) στο κέντρο του κέικ. Εάν το ξυλάκι (σουβλάκι) βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο. Ένα μαγειρεμένο κέικ θα συρρικνωθεί επίσης και θα αρχίσει να απομακρύνεται από τις πλευρές της φόρμας. Μια άλλη ένδειξη είναι η υπέροχη μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ που γεμίζει την κουζίνα σας. Απολαύστε, μάγειρες.