ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Όλα έχουν να κάνουν με τη θερμοκρασία για να τελειοποιήσετε τη βουτυρόκρεμά σας

  1. Home
  2. Ψήσιμο - Δεξιότητες, συμβουλές και μυστικά
  3. Παντεσπάνι
  4. Το μυστικό για μια ελαφριά και αφράτη βουτυρόκρεμα
Δεξιότητες, συμβουλές & μυστικά για παντεσπάνι
ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Σπάστε αυτά τα αυγά, ανακατέψτε το αλεύρι και χτίστε τις γνώσεις σας για να φτιάξετε λαχταριστό παντεσπάνι.

Ξεκινήστε το ψήσιμο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Βουτυρόκρεμα. Η γλυκιά επικάλυψη. Κυριολεκτικά το κερασάκι στην τούρτα. Έχουμε συλλέξει μερικές από τις πιο πολύτιμες συμβουλές και μυστικά για να φτιάξουμε μια αξιόλογη επικάλυψη βουτυρόκρεμας. Είναι θέμα των σωστών συστατικών, του πάθους και της γνώσης ότι η σωστή αφράτη υφή πετυχαίνεται με υπομονή.

Η βουτυρόκρεμα είναι ένα μείγμα βουτύρου και ζάχαρης που έχει χτυπηθεί και μεταμορφωθεί σε ένα κρεμώδες αφράτο γλάσο. Χρησιμοποιείτε βουτυρόκρεμα για γλάσο, γαρνιτούρα, γέμιση και για να απογειώσετε τα κέικ και τα γλυκά σας με εντυπωσιακή διακόσμηση. Είναι εύκολο να φτιάξετε βουτυρόκρεμα στο σπίτι και η συνταγή είναι απλή. Πάρτε λοιπόν το βούτυρο σας, πιάστε τη ζάχαρη και αρχίστε να χτυπάτε μια αφράτη βουτυρόκρεμα, μάγειρες.

ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Για το καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε τη βουτυρόκρεμα μας σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν τη σερβίρετε πολύ κρύα, θα είναι λιγότερο κρεμώδης και γευστική. Η θερμοκρασία δωματίου αναδεικνύει μια απαλή, κρεμώδη και απολαυστική αίσθηση. Μάγειρες, αυτό πρέπει να πετύχετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΛΥΚΙΑ

Το βούτυρο και λίγο αλάτι είναι σημαντικά αν θέλετε να κάνετε τη βουτυρόκρεμα σας λιγότερο γλυκιά. Ένα κόλπο είναι να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε αφράτη βουτυρόκρεμα τόσο με αλατισμένο όσο και με ανάλατο Lurpak® - η επιλογή είναι δική σας. Αφήστε το αποτύπωμά σας, μάγειρες. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ανάλατο βούτυρο στη βουτυρόκρεμα σας, προσθέστε λίγο αλάτι όταν φτιάχνετε τη βουτυρόκρεμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΑΦΡΑΤΗ

Πώς να κάνετε τη βουτυρόκρεμα αφράτη; Ξεκινήστε με το βούτυρο. Πρέπει πάντα να ξεκινάτε χτυπώντας το βούτυρο, ώστε να έχει μια ελαφριά και αφράτη υφή. Χρησιμοποιήστε Lurpak® σε θερμοκρασία δωματίου για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα ας αυξήσουμε τη γλυκύτητα και την κρεμώδη υφή προσθέτοντας ζάχαρη άχνη. Συνεχίστε να χτυπάτε. Πιάστε το γάλα - κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου - προσθέστε λίγο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να μαλακώσει. Μπορεί να δείτε τη βουτυρόκρεμα να διαχωρίζεται ελαφρώς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Στο τέλος θα ενωθεί. Απλά συνεχίστε να χτυπάτε και χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας όπως μόνο εσείς μπορείτε. Αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στο ελαφρύ χρώμα του ελεφαντόδοντου, χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να αισθανθείτε το πάχος στην υφή και δοκιμάστε τη - η καλά χτυπημένη βουτυρόκρεμα περνάει από το κορνέ εύκολα.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Πειραματιστείτε, μάγειρες, και προσθέστε μια νόστιμη νότα στη βουτυρόκρεμα ή στο γλάσο σας. Ρίξτε καραμέλα, λίγο παγωμένο καφέ, τρίψτε λίγο ξύσμα λεμονιού ή δοκιμάστε να αναμίξετε άλλες γεύσεις στη βουτυρόκρεμά σας. Προσθέστε γεύσεις ενώ προσθέτετε το γάλα. Ή, παραλείψτε εντελώς το γάλα εάν η γεύση που προτιμάτε είναι υγρή όπως ο καφές, για παράδειγμα.