Πώς να γεμίσετε τη ζύμη

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ

Δημιουργήστε την τέλεια τραγανή υφή κάθε φορά, καθώς γίνεστε αυθεντία στη γέμιση

  1. Home
  2. Ψήσιμο - Δεξιότητες, συμβουλές και μυστικά
  3. Ζύμη
  4. Πώς να γεμίσετε τη ζύμη
Δεξιότητες, συμβουλές & μυστικά για σφολιάτες
ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Μάθετε πώς να εντυπωσιάζετε με ακαταμάχητα στρώματα ζύμης με τέλεια υφή.

Ξεκινήστε το ψήσιμο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ

Η γέμιση ή το προ-ψήσιμο είναι ο τρόπος σας για να πετύχετε τραγανή ζύμη σε πίτες, τάρτες και κις. Το ψήσιμο της ζύμης δεν αφήνει το κάτω μέρος να γίνει υδαρές και όταν γίνεται σωστά βοηθά επίσης τη ζύμη σας να παραμείνει ομοιόμορφη και στη θέση της, κάτι που φυσικά θέλετε.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΗΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΓΕΜΙΣΗ;

Τα πρώτα βήματα. Ψήσιμο χωρίς γέμιση σημαίνει προ-ψήσιμο της ζύμης τάρτας σας πριν προσθέσετε οποιαδήποτε γέμιση. Βοηθά τη ζύμη σας να παραμείνει ομοιόμορφη και σταθερή και είναι το κόλπο για να ψήσετε τις πίτες καλύτερα απ' ότι περιμένετε.

ΑΡΧΙΚΑ, ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Μόλις ανοίξετε τη ζύμη και την τοποθετήσετε στο ταψί σας, τη βάζετε στο ψυγείο. Αφήστε τη να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Μόλις κρυώσει, προσθέστε χαρτί ψησίματος στην κορυφή και γεμίστε με αποξηραμένα φασόλια ή κεραμικά φασόλια ψησίματος, ώστε να έχει βάρος. Είστε έτοιμοι να ψήσετε τη ζύμη χωρίς γέμιση.

ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΜΙΣΗ;

Η όλη ιδέα της επικάλυψης ή της γέμισης της πίτας σας με αποξηραμένα φασόλια, αποξηραμένα ρεβίθια ή κεραμικά φασόλια ψησίματος είναι για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη διατηρεί το σχήμα της κατά το ψήσιμο. Θα πρέπει να ψήσετε τη ζύμη χωρίς γέμιση μέχρι να μισοψηθεί. Αυτό βοηθά τη ζύμη να παραμείνει σταθερή και τραγανή και εξασφαλίζει ότι η ζύμη έχει σχηματιστεί σωστά πριν προσθέσετε τη νόστιμη γέμιση της επιλογής σας.

ΨΗΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΡΕΒΙΘΙΑ, Ή ΦΑΚΕΣ

Πιθανότατα έχετε ήδη αποξηραμένα φασόλια στο ντουλάπι σας. Βγάλτε τα έξω. Χρησιμεύουν ως βάρος για την τάρτα - όπως και όλα τα άλλα είδη οσπρίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια, μαύρα φασόλια, φασόλια pinto, ακόμη και φακές. Ό,τι έχετε, θα κάνει τα μαγικά του.

Αποθηκεύστε τα φασόλια ή τα μπιζέλια που χρησιμοποιείτε μετά τη χρήση - μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τα φάτε μόλις τα χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε τη ζύμη, οπότε αποθηκεύστε τα και βάλτε τους ετικέτα όπως και στα άλλα είδη ψησίματος.

ΓΙΑ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΨΗΝΕΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΧΩΡΙΣ ΓΕΜΙΣΗ;

Η ζύμη χωρίς γέμιση πρέπει να ψηθεί για 10-15 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από τον φούρνο, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και τα φασόλια πριν προσθέσετε τη γέμιση της επιλογής σας.